Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Hovädzí guláš

Obedy a večere

Hovädzí guláš

90 min 90 min 70 min 70 min Stredná Stredná 8 porcie 8 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

133 kcal 11 g bielkovín 7 g tukov 6 g sacharidov

Suroviny

Hovädzie, Cibuľa, Paradajky, Paprika (korenie), Majoránka, Cesnak, Slnečnicový olej, Prepustené maslo (ghee), Zeleninový vývar, Čierne korenie, Soľ

Postup prípravy

V hrnci rozohrejte olej a topené maslo, pridajte na kocky nakrájané mäso a restujte asi 5 minút na strednom stupni ohrevu.

Pridajte najemno nasekanú cibuľu. Cibuľu na vyššom stupni ohrevu opekajte 3 – 4 minúty, ochuťte paprikou, zamiešajte, pridajte paradajkový pretlak, ešte raz zamiešajte a zalejte 300 ml vývaru.

Hrniec prikryte pokrievkou a duste domäkka cca 1 hodinu. V priebehu varenia mäso podlievajte zvyšným vývarom.

Do guláša po uvarení nastrúhajte 2 strúčiky cesnaku, primiešajte majoránku a dochuťte soľou a korením. Hrniec prikryte pokrievkou a duste domäkka cca 1 hodinu. V priebehu varenia mäso podlievajte zvyšným vývarom.

TIP

Pre hustejšiu omáčku zahustite guláš strúhaným sušeným celozrnným pečivom alebo 2 lyžicami múky zmiešanej s vodou.