Zeleninový vývar
Pridať k obľúbeným

Zeleninový vývar

104 min 94 min Jednoduché 1 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

474 kcal 12g bielkovín 20g tukov 61g sacharidov

Suroviny

zeler, mrkva, petrzlenova-vnat, cibula, por, maslo, voda, bobkovy-list, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zeler, mrkvu a petržlen olúpte a nakrájajte na menšie kúsky približne veľkosti palca.

Cibuľu ošúpte, pór očistite a oboje nakrájajte na rovnako veľké kusy ako koreňovú zeleninu.

Vo väčšom hrnci rozpáľte 2 lyžice masla a do hrnca hneď pridajte nakrájanú zeleninu, zamiešajte a restujte približne 4 minúty.

Všetko zalejte vodou. Do hrnca rozdrobte bobkové listy. Hrniec prikryte a polievku varte približne 1 − 1,5 hodiny.

Nakoniec vývar dochuťte soľou a čiernym korením.

TIP

Do vývaru dajte akékoľvek zvyšky zeleniny, ktoré máte práve poruke. Základ vývaru by však vždy mala tvoriť koreňová zelenina − mrkva, zeler, petržlen.