Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Chilli con carne

Chilli con carne

50 min 40 min Stredná 4 porcie

Alebo radšej niečo pikantné? Potom je naše Chilli con carne s hovädzím mäsom ideálnym chodom na víkendový obed. Aj keď jeho príprava trvá o niečo dlhšie, určite oceníte, že obed uvaríte v jednom hrnci. Teda okrem prílohy. Máme však pre vás tip. Namiesto ryže vyskúšajte napríklad domáce pohánkové placky alebo chlieb.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

640 kcal 31g bielkovín 21g tukov 74g sacharidov

Suroviny

cervena-paprika, cervena-cibula, cesnak, repkovy-olej, paprika-korenie, kajenske-korenie, hovadzie, zeleninovy-vyvar, paradajky, fazula-cervena, basmati-ryza, koriander, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Očistite si červenú papriku a nakrájajte ju na menšie rezančeky. Cibuľu nakrájajte najemno a cesnak nakrájajte na plátky.

Vo väčšej hlbšej panvici rozohrejte 1 lyžicu repkového oleja, pridajte nakrájanú papriku, cibuľu, cesnak, sladkú mletú papriku a kajenské korenie a všetko nechajte smažiť cca 3 minúty na miernom plameni.

Do panvice pridajte mleté hovädzie mäso, zvýšte plameň na stredný stupeň a za stáleho miešania opekajte cca 15 minút.

Do panvice nalejte vývar a pridajte paradajky z konzervy, predvarené fazule, soľ a čierne korenie. Potom znížte plameň na mierny stupeň, panvicu prikryte pokrievkou a zmes nechajte za občasného premiešania variť 20 minút.

Než sa zmes v panvici uvarí, uvarte si v hrnci ryžu basmati podľa návodu na obale (biela ryža basmati sa väčšinou varí cca 10−15 minút na miernom plameni pod pokrievkou v 1,5−2-násobnom objeme osolenej vody).

Hotové chilli con carne z panvice podávajte s uvarenou ryžou a čerstvým koriandrom.