Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Šampiňónová polievka

Polievky

Šampiňónová polievka

40 min 40 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

116 kcal 4 g bielkovín 4 g tukov 16 g sacharidov

Suroviny

Prepustené maslo (ghee), Cibuľa, Šampióny, Šalvia, Zeleninový vývar, Ryžové mlieko, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme prepustené maslo a speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľku (cca 5 minút). Pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny so šalviou a restujeme na strednom plameni 10 minút.

Všetko zalejeme vývarom a necháme 15 minút variť pod pokrievkou.

Nakoniec prilejeme ryžové mlieko, dochutíme soľou a čiernym korením a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.

* Šalvia lekárska sa používala v staročeskej kuchyni najmä pri príprave väčšiny druhov mäsových pokrmov. Má silnú typickú arómu a je možné použiť ju napríklad aj do šalátov.

TIP

S ryžovým mliekom bude polievka trochu sladšia než pri použití kravského mlieka.