Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Hráškový krém s bazalkovým pestom

Polievky

Hráškový krém s bazalkovým pestom

30 min 30 min 20 min 20 min Jednoduché Jednoduché 3 porcie 3 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

316 kcal 9 g bielkovín 20 g tukov 25 g sacharidov

Suroviny

Cibuľa, Zemiak, Slnečnicový olej, Hrášok, Zeleninový vývar, Bazalka, Olivový olej, Píniové orechy, Šťava z citróna, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu a zemiak nakrájajte na malé kocky.

V hrnci rozohrejte slnečnicový olej a cibuľu a zemiak orestujte na strednom stupni dozlatista.

Hrášok prepláchnite, pridajte do hrnca a zalejte vývarom. Varte na miernom stupni 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

Medzitým si pripravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejom, píniovými orieškami a citrónovou šťavou rozmixujte najemno. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Zeleninu tyčovým mixérom rozmixujte na jemný krém. Pridajte soľ, korenie a 2 lyžice bazalkového pesta. Zvyškom pesta polievku ozdobte.

TIP

Hráškový krém môžete ozdobiť aj lyžicou čerstvého hrášku, niekoľkými píniovými orieškami či lístkami čerstvej bazalky.