Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Cícerová bowl s kešu omáčkou

Cícerová bowl s kešu omáčkou

85 min 85 min 60 min 60 min Jednoduché Jednoduché 2 porcie 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

592 kcal 29 g bielkovín 29 g tukov 48 g sacharidov

Suroviny

Čierna šošovica, Cícer, Paprika (korenie), Červená repa, Tymian, Špenát, Cesnak, Olivový olej, Tekvicové semienka, Mandľové plátky, Soľ, Čierne korenie, Kešu orechy, Paradajky, Voda, Zázvor, Kari, Šťava z limetky

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Šošovicu uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale – čierna šošovica sa uvarí zhruba za 25 – 30 minút.

Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

Cviklu nakrájajte na kocky a zmiešajte ju s tymianom. Cícer sceďte a zmiešajte s údenou paprikou, štipkou soli a štipkou korenia. Všetko rozložte na plech, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja, vložte do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečte 20 – 25 minút. Na posledných 5 minút pečenia ešte na plech pridajte tekvicové semienka a plátkové mandle.

Následne si pripravte špenátovú zmes. Cesnak nakrájajte na plátky. V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Nakrájaný cesnak a špenát 5 minút popražte na strednom stupni ohrevu a odstavte.

Všetky ingrediencie na kešu omáčku rozmixujte vo výkonnom mixéri dohladka, dochuťte soľou a korením a dajte do chladničky.

Nakoniec vezmite misku, naaranžujte do nej uvarenú šošovicu, cviklu, cícer a špenátovú zmes, pridajte lyžicu kešu omáčky, posypte pečenými tekvicovými semienkami a plátkami mandlí a podávajte.