Rúru vyhrejte na 180 °C. Šošovicu uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale – čierna šošovica sa uvarí zhruba za 25 – 30 minút.
Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.
Cviklu nakrájajte na kocky a zmiešajte ju s tymianom. Cícer sceďte a zmiešajte s údenou paprikou, štipkou soli a štipkou korenia. Všetko rozložte na plech, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja, vložte do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečte 20 – 25 minút. Na posledných 5 minút pečenia ešte na plech pridajte tekvicové semienka a plátkové mandle.
Následne si pripravte špenátovú zmes. Cesnak nakrájajte na plátky. V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Nakrájaný cesnak a špenát 5 minút popražte na strednom stupni ohrevu a odstavte.
Všetky ingrediencie na kešu omáčku rozmixujte vo výkonnom mixéri dohladka, dochuťte soľou a korením a dajte do chladničky.
Nakoniec vezmite misku, naaranžujte do nej uvarenú šošovicu, cviklu, cícer a špenátovú zmes, pridajte lyžicu kešu omáčky, posypte pečenými tekvicovými semienkami a plátkami mandlí a podávajte.