Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Zemiakový šalát s brusnicami

Zemiakový šalát s brusnicami

60 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Zemiakový šalát je nevyhnutnou súčasťou štedrej večere, dnešný recept vás prekvapí svojou jednoduchosťou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

348 kcal 6g bielkovín 8g tukov 64g sacharidov

Suroviny

zemiak, citron, olivovy-olej, jarna-cibulka, brusnice, koriander, sol

Postup prípravy

Vo väčšom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte zemiaky Grenaille v šupke a varte na miernom stupni domäkka (potrvá to cca 25 minút).

Medzitým vo väčšej miske zmiešajte citrónovú šťavu, lyžicu olivového oleja a trochu soli.

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť. Rozkrojte ich napoly a pridajte do misky k ostatným ingredienciám.

Na panvici rozohrejte druhú lyžicu olivového oleja a pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a brusnice. Restujte cca 5 minút na strednom stupni.

Opečenú jarnú cibuľku s brusnicami zamiešajte do šalátu, pridajte čerstvý koriander a podávajte.