Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Thajské karí s kuracím mäsom

Thajské karí s kuracím mäsom

30 min 15 min Stredná 2 porcie

Recept na rýchlu večeru, ktorá je plná exotických chutí a zdravých surovín. Toto jedlo vás nebude nudiť.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

312 kcal 14g bielkovín 15g tukov 29g sacharidov

Suroviny

ryzove-rezance, olivovy-olej, kari, kuracie-maso, zazvor, citronova-trava, zeleninovy-vyvar, trstinovy-cukor, kokosove-mlieko, cervena-paprika, limetka, koriander, rybacia-omacka, chilli

Postup prípravy

Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale. Stačí ich len pár minút povariť vo vriacej vode.

V panvici typu wok rozohrejte olivový olej, pridajte karí pastu a zamiešajte.

Hneď pridajte na kocky nakrájané mäso a 4 minúty restujte.

Do panvice pridajte nastrúhaný zázvor, citrónovú šťavu, cukor a zalejte vývarom.

Nechajte 5 – 10 minút povariť.

Pridajte rybiu omáčku s čili a koriandrom a papriku pokrájanú na kocky.

Nechajte 5 minút povariť, zalejte kokosovým mliekom, pridajte nasekanú citrónovú trávu a nechajte ešte 5 minút pod pokrievkou.

Podávajte s pripravenými rezancami.