Keď sa na jeseň zberá úroda tekvíc, nemôže chýbať tekvicová polievka hokkaido. Tento sezónny recept vás počas chladných dní zahreje a zaženie škodliviny z vášho tela. Navyše vám nezostane žiadny odpad, pretože tekvica hokkaido sa v polievke celá uvarí. Načerpajte pred zimou vitamíny a minerály.

Tekvicová polievka s mrkvou a zázvorom
75 min
30 min
Jednoduché
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
291 kcal
4g bielkovín
16g tukov
28g sacharidov
Suroviny
- 150 g mrkvy
- 1× maslová tekvica (menšej veľkosti)
- 300 ml vody
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 15 g čerstvého zázvoru
- 600 ml zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mlieka z plechovky
- 1 lyžica čerstvého koriandra (nasekať najemno)
- soľ
- čierne korenie