Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicová polievka s mrkvou a zázvorom

Tekvicová polievka s mrkvou a zázvorom

75 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Keď sa na jeseň zberá úroda tekvíc, nemôže chýbať tekvicová polievka hokkaido. Tento sezónny recept vás počas chladných dní zahreje a zaženie škodliviny z vášho tela. Navyše vám nezostane žiadny odpad, pretože tekvica hokkaido sa v polievke celá uvarí. Načerpajte pred zimou vitamíny a minerály.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

291 kcal 4g bielkovín 16g tukov 28g sacharidov

Suroviny

mrkva, maslova-tekvica, voda, olivovy-olej, cesnak, zazvor, zeleninovy-vyvar, kokosove-mlieko, koriander, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Tekvicu umyte (ale nešúpte!), nakrájajte na kocky a tie rozdeľte na 2 časti (zhruba 500 g a 200 g).

Cesnak nakrájajte na plátky a zázvor nastrúhajte na jemnom strúhadle. V hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte všetku mrkvu a väčšiu časť nakrájanej tekvice (500 g) a restujte 7 minút na strednom stupni ohrevu.

Následne pridajte cesnak so zázvorom a restujte ďalšie 3 minúty. Zalejte vývarom a kokosovým mliekom, zakryte pokrievkou a varte 15 – 20 minút, až kým tekvica nezmäkne.

Osobitne na 1 lyžici olivového oleja opečte zvyšných 200 g tekvice. Tekvicu opekajte na strednom stupni ohrevu 3 minúty, potom ju zalejte 300 ml vody, zakryte pokrievkou a varte 10 minút do zmäknutia.

Tekvicu uvarenú s kokosovým mliekom rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém. Dochuťte soľou a korením, primiešajte kocky uvarenej tekvice, ktorú ste varili osobitne, posypte nasekaným koriandrom a podávajte.

TIP

Polievku sme podávali s opraženými kešu orechmi.