Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Šalát s kvinoou a krevetami

Šalát s kvinoou a krevetami

50 min 40 min Jednoduché 2 porcie

Kvinoa sa ako superpotravina stala právom obľúbeným spoločníkom pri príprave rýchlych jedál. My sme ju ešte doplnili krevetami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

319 kcal 15g bielkovín 11g tukov 40g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula-salotka, cesnak, krevety, cherry-paradajky, cuketa, quinoa, zeleninovy-vyvar, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V panvici na strednom stupni ohrevu rozohrejte olivový olej.

Pridajte najemno nasekanú cibuľu a 2 minúty ju popražte.

Potom pridajte rozotrené strúčiky cesnaku a hneď nato aj očistené krevety.

Restujte 5 minút, potom pridajte nakrájané a očistené paradajky a cuketu.

Do zmesi prisypte kvinou a zalejte vývarom.

Všetko priveďte do varu a varte, až kým sa kvinoa neuvarí (potrvá to asi 30 minút).

Ak sa v priebehu varenia vyparí všetka tekutina, zmes podlejte vodou, aby kvinoa neprihorela.

Nakoniec zmes osoľte, okoreňte a podávajte.