Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Polievka s fazuľou mungo

Polievka s fazuľou mungo

70 min 50 min Jednoduché 4 porcie

Je čas na strukovinovú polievku! Naša polievka z fazule mungo nahradí aj mäsový chod. Je bezlaktózová a výborne vás zasýti, preto sa hodí aj ako večera alebo ľahší obed.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

203 kcal 13g bielkovín 6g tukov 24g sacharidov

Suroviny

mungo-fazula, repkovy-olej, cibula, cesnak, kari, rasca, chilli, zeleninovy-vyvar, sol, cierne-korenie, koriander

Postup prípravy

Fazuľu na prípravu polievky namočte aspoň na 3 hodiny do vody. Najlepšie je však namočiť ju deň vopred.

Na repkovom oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak nakrájaný na plátky a nakoniec karí, rascu a čili. Restujte cca 2 minúty.

Potom zalejte vývarom, pridajte scedenú fazuľu a priveďte do varu.

Varte na strednom stupni ohrevu cca 50 minút.

Hotovú polievku osoľte, okoreňte a podávajte s čerstvým koriandrom.

Ak je polievka príliš hustá, môžete ju rozriediť vodou a nechať ešte chvíľu prevrieť.