Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pkhali z cvikly

Pkhali z cvikly

145 min 0 min Jednoduché 25 kusov

Poznáte pkhali? Toto jedlo pochádza pôvodne z Gruzínska a pripravuje sa zo zeleniny alebo mäsa v kombinácii s orieškami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

50 kcal 1g bielkovín 4g tukov 3g sacharidov

Suroviny

vlasske-orechy, cesnak, koriander, petrzlenova-vnat, cervena-repa, balsamico-ocot, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Vlašské orechy, cesnak a 1 lyžičku soli dajte do mixéra a rozmixujte.

Pridajte koriander a petržlenovú vňať a ešte chvíľu mixujte. Vzniknutú zmes dajte do misky.

Cviklu rozmixujte a zmiešajte s ďalšími rozmixovanými ingredienciami.

Pridajte balzamikový ocot, osoľte a okoreňte.

Zo zmesi tvarujte guľôčky. Keď je cesto príliš riedke, môžete namlieť ešte ďalšie orechy a vmiešať ich do cesta.

Pred podávaním dajte pkhali do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Skladujte v chladničke maximálne 2 dni.