Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Mandľové ovocné knedle

Mandľové ovocné knedle

12 min 2 min Jednoduché 12 kusov

Riešite dilemu, či oželieť obľúbené ovocné knedle, alebo potom lamentovať nad zbytočnými kalóriami? Máme pre vás recept na zdravé ovocné knedle, ktoré sú okrem toho ešte aj bezlepkové.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

190 kcal 6g bielkovín 8g tukov 23g sacharidov

Suroviny

mandle, tvaroh, citron, kokosovy-olej, skorica, med, ryzova-muka, slivky

Postup prípravy

Mandle rozmixujte, preložte do misky, pridajte k nim tvaroh, citrónovú šťavu, kokosový olej, škoricu a ryžovú múku.

Cesto by malo mať takú konzistenciu, aby sa z neho dali ľahko tvarovať guľôčky. Ak je veľmi tuhé, zrieďte ho vodou podľa potreby.

Nakoniec oslaďte medom.

Vezmite vždy jednu vykôstkovanú slivku a obaľte ju v mandľovom ceste tak, aby nikde žiadny kus slivky nepresvital.

Zo zmesi vytvarujte cca 10 – 12 knedlí.

Stredne veľký hrniec naplňte do polovice vodou a nechajte ju zovrieť.

Keď voda vrie, opatrne do nej vložte knedle. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Knedle rozdeľte na pripravené taniere a môžete podávať napríklad s jogurtom, ovocím či medom.