Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Kuracie rolky plnené špenátom a parmezánom

Kuracie rolky plnené špenátom a parmezánom

50 min 20 min Stredná 3 porcie

Což takhle dát si špenát? Nemusíte čakať na film a urobte si zelené hody. S týmito kuracími závitkami plnenými špenátom by ste mohli pohostiť aj kráľa. Nielenže efektne vyzerajú, ale sú šťavnaté a plné zaujímavých chutí, ktorým kraľuje údená paprika.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

297 kcal 30g bielkovín 17g tukov 4g sacharidov

Suroviny

cibula, cesnak, spenat, kuracie-maso, olivovy-olej, udena-paprika, koriander, parmezan, prepustene-maslo-ghee, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Cesnak pretlačíme.

Špenátové listy umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a jemne naklepeme, aby boli jednotlivé plátky rovnako hrubé.

Potom si vezmeme misku a zmiešame v nej 1 lyžicu olivového oleja, údenú papriku, mletý koriander, soľ a čierne korenie. V zmesi kuracie prsia obalíme a necháme ich chvíľu marinovať.

Medzitým si pripravíme špenátovú zmes.

V panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja, pridáme nasekanú cibuľu a opekáme 1 – 2 minúty na strednom plameni, kým cibuľa zosklovatie. Následne do panvice pridáme roztlačený cesnak a nakrájaný špenát a všetko opekáme ďalšie

3 – 4 minúty.

Opečenú špenátovú zmes rovnomerne rozprestrieme na kuracie prsia a posypeme strúhaným parmezánom. Prsia zrolujeme a prepichneme špajdľou (alebo zviažeme kuchynským špagátom). Potom si nasucho rozpálime nepriľnavú panvicu a pripravené rolky zo všetkých strán rovnomerne opečieme na strednom plameni (potrvá to zhruba 15 minút).

Opečené rolky polejeme rozpusteným prepusteným maslom a podávame.

TIP

Ako príloha sa k rolkám najlepšie hodí ryža či zemiaky