Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Kuracia čína

Kuracia čína

24 min 14 min Jednoduché 4 porcie

Recept na kuraciu čínu, ktorý si zamiluje celá rodina. Dáte si?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

389 kcal 35g bielkovín 17g tukov 23g sacharidov

Suroviny

kuracie-maso, vajce, kukuricny-skrob, kari, olivovy-olej, cibula, cervena-paprika, paprika, cili-papricka, paradajky, sojova-omacka, voda, arasidy, koriander, sezamove-semienka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Pripravte si väčšiu misku. Kuracie mäso očistite, umyte, nakrájajte na tenké rezance a vložte do misky. K mäsu pridajte vajcia, kukuričný škrob, karí korenie, soľ a korenie a všetko premiešajte.

Vo väčšej panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu olivový olej. Len čo je olej horúci, vložte do panvice mäso a sprudka opekajte na vysokom stupni ohrevu 4 – 5 minút. Mäso občas premiešajte.

Medzitým si nakrájajte cibuľu s červenou a žltou paprikou na tenké rezance. Čili papričku nakrájajte najemno, koriander natrhajte nahrubo a nechajte zatiaľ bokom.

Len čo je mäso opečené, pridajte do panvice na rezance nakrájanú cibuľu, papriku a paradajkový pretlak. Znížte teplotu ohrevu na mierny stupeň a zmes 2 – 3 minúty restujte.

Potom pridajte sójovú omáčku, 250 ml vody, arašidy, najemno nakrájanú čili papričku a všetko spolu povarte 5 – 6 minút na strednom stupni.

Uvarenú zmes rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte. Každú porciu nakoniec posypte nahrubo natrhaným koriandrom a sezamovými semienkami.

TIP

Zmes odporúčame podávať s jasmínovou ryžou.