Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Krevetové rizoto

Krevetové rizoto

65 min 60 min Stredná 4 porcie

Vyčarujte si doma vôňu a chuť mora a uvarte si pravé rizoto s frutti di mare – krevetami. Nie je v ňom ani kvapka tradičnej smotany a vďaka tomu si na ňom pochutia aj ľudia s laktózovou intoleranciou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

430 kcal 21g bielkovín 16g tukov 47g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula-salotka, ryza, zeleninovy-vyvar, tymian, rozmarin, cesnak, petrzlenova-vnat, krevety, citron, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V panvici na 2 lyžiciach olivového oleja opražte najemno nakrájanú šalotku.

Potom pridajte ryžu a pražte ju, kým nezosklovatie.

Potom postupne po naberačkách pridávajte vývar. Vždy, keď ryža časť vývaru vsiakne, pridajte ďalšiu naberačku.

Takto postupujte, až kým sa ryža neuvarí (ak sa vám vývar minie, môžete použiť vodu).

Do ryže primiešajte tymian, rozmarín a petržlen. Osoľte a okoreňte.

Na inej panvici rozohrejte zvyšok olivového oleja.

Pridajte na plátky nakrájaný cesnak, krevety a 5 minút restujte.

Krevety pridajte do pripravenej ryže a pokvapkajte citrónovou šťavou

Rizoto rozdeľte na 4 porcie a podávajte.