Vyčarujte si doma vôňu a chuť mora a uvarte si pravé rizoto s frutti di mare – krevetami. Nie je v ňom ani kvapka tradičnej smotany a vďaka tomu si na ňom pochutia aj ľudia s laktózovou intoleranciou.

Krevetové rizoto
65 min
60 min
Stredná
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
430 kcal
21g bielkovín
16g tukov
47g sacharidov
Suroviny
- 4 lyžice olivového oleja
- 2× cibuľa šalotka (nakrájať najemno)
- 240 g celozrnnej ryže basmati
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 strúčik cesnaku (nakrájať na plátky)
- čerstvá hladkolistá petržlenová vňať
- 300 g kreviet
- šťava z ½ stredne veľkého citróna
- soľ
- čierne korenie