Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Krevetové karí

Krevetové karí

35 min 30 min Zložité 4 porcie

Ako dokonale spojiť thajskú kuchyňu so Stredomorím? Pustite sa do karí zmesi s krevetami. Táto pikantná lahôdka sa bude vynímať nielen pri nedeľnom obede, ale môžete ňou oslniť aj priateľov, keď k vám prídu na večeru.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

218 kcal 24g bielkovín 10g tukov 8g sacharidov

Suroviny

krevety, repkovy-olej, cesnak, hrasok, karfiol, kari, zeleninovy-vyvar, kokosova-smotana, chilli, sol, cierne-korenie, limetka

Postup prípravy

Krevety očistite. Hlavy a panciere z kreviet dajte bokom.

Na panvici na lyžici repkového oleja orestujte krevety a na plátky nakrájaný cesnak. Odstavte.

V menšom hrnci rozohrejte 1 lyžičku repkového oleja. Pridajte panciere a hlavy z kreviet. Zľahka rozdrvte vareškou a podlejte vodou (150 ml).

Na miernom plameni 10 minút povarte. Potom preceďte do misky a nechajte bokom.

Krevety s cesnakom opäť zahrejte. Pridajte cukrový hrášok, karfiol a orestujte.

Potom posypte karí a zalejte vývarom z panciera z kreviet.

Vývar zredukujte na polovicu (potrvá to cca 10 minút).

Prilejte smotanu, pridajte zvyšok korenín spolu so šťavou a kôrou z limetky.

K zmesi sa najlepšie hodí ryža.