Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Jemná cviklová polievka

Jemná cviklová polievka

45 min 30 min Stredná 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

188 kcal 6g bielkovín 4g tukov 31g sacharidov

Suroviny

repkovy-olej, cibula, cesnak, cervena-repa, zemiak, zeleninovy-vyvar, cierne-korenie, sol, biely-jogurt, rasca, chren, koriander

Postup prípravy

V hrnci rozohrejte repkový olej.

Pridajte cibuľu a pretlačený cesnak a restujte ich asi 3 minúty.

Do hrnca pridajte cviklu a zemiaky a ešte 5 minút restujte.

Všetko zalejte vývarom a pod pokrievkou duste cca 25 minút.

Medzitým si pripravte jogurtový dip.

V menšej miske zmiešajte jogurt, 1 lyžičku rasce, chren a koriander a preložte do chladničky.

Keď sa cvikla s zemiakmi uvarí, rozmixujte ju tyčovým mixérom, osoľte, okoreňte.

Hotovú polievku podávajte s jogurtovým dipom.