Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bezlepkový banánový chlieb s mandľami

Bezlepkový banánový chlieb s mandľami

60 min 45 min Jednoduché 8 porcie

Zabudli ste, že máte v miske na ovocie banány a prezreli vám? Neohŕňajte nad nimi nos, ale upečte si banánový chlebík s mandľami podľa nášho receptu. Kombinácia banánov, mandlí, škorice a javorového sirupu je naozaj božská. Recept si nezabudnite uložiť, pretože veríme, že sa k nemu budete pravidelne vracať!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

403 kcal 8g bielkovín 25g tukov 39g sacharidov

Suroviny

mandlova-muka, ryzova-muka, kypriaci-prasok, skorica, banan, mandlove-mlieko, vajce, slnecnicovy-olej, javorovy-sirup, mandle

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

V jednej miske zmiešajte obe múky s kypriacim práškom a škoricou.

Banány roztlačte vidličkou najemno.

Do druhej misky dajte mlieko, vajcia, roztlačené banány, olej a javorový sirup a premiešajte.

Do tekutej zmesi postupne pridávajte sypkú zmes a vymiešajte hladké cesto.

Pripravte si chlebovú formu s veľkosťou 22 cm × 12 cm × 7 cm a vytrite ju olejom.

Cesto nalejte do formy a posypte podrvenými mandľami.

Vložte do rúry a pečte 40 – 45 minút pri teplote 180 °C. Špajdľou skontrolujte, či je cesto upečené.

Nechajte vychladnúť na mriežke a potom vyklopte. Krájajte až po úplnom vychladnutí.