Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Zapečené zemiaky s feniklom

Zapečené zemiaky s feniklom

60 min 60 min 45 min 45 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

270 kcal 15 g bielkovín 14 g tukov 20 g sacharidov

Suroviny

Zemiak, Fenikel, Maslo, Olivový olej, Rýžová smotana, Mozzarella, Rozmarín, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Zemiaky očistite kefkou (nešúpte!) a nakrájajte ich na plátky hrubé asi 3 mm. Feniklovú buľvu rozkrojte napoly, pevné zelené stopky odrežte a drevnatú časť uprostred vykrojte. Potom fenikel nakrájajte na plátky o niečo tenšie ako tie zemiakové.

Pripravte si zapekaciu misu (20 cm × 30 cm) a zemiaky s feniklom do nej vložte. Do misy pridajte rozpustené maslo, olivový olej, soľ, čierne korenie a sušený rozmarín a všetko zamiešajte.

Zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 160 – 170 °C a pečte 35 – 40 minút, až kým zemiaky nezmäknú. Medzitým na hrubom strúhadle nastrúhajte obe mozzarelly.

Po uvedenom čase vyberte misu z rúry, zemiaky s feniklom zalejte ryžovou smotanou, posypte nastrúhanou mozzarellou a misu vráťte ešte na zhruba 3 minúty do rúry.

TIP