Tekvicová nátierka
Pridať k obľúbeným

Tekvicová nátierka

35 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Pomaly prichádza jeseň a s ňou aj „tekvicové obdobie“. Dnes máme pre vás recept na výbornú tekvicovú nátierku.

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

114 kcal 3g bielkovín 5g tukov 16g sacharidov

Suroviny

maslova-tekvica, smotanovy-syr, tymian, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Nakrájanú tekvicu dajte do hrnca, zalejte vodou tak, aby bola tekvica ponorená, a osoľte.

Hrniec prikryte pokrievkou a priveďte do varu. Potom stiahnite plameň na mierny stupeň a varte cca 20−25 minút do zmäknutia tekvice.

Po uvedenej dobe zlejte z hrnca vodu a uvarenú tekvicu premiestnite do mixéra. Pridajte smotanový syr a všetko rozmixujte dohladka. Do vzniknutej zmesi pridajte soľ, čierne korenie a tymian a ešte raz premixujte.

Hotovú nátierku podávajte s celozrnným pečivom.

TIP

Nátierku môžete ozdobiť žeruchou a tekvicovými semiačkami.