Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Šalátové burrito

Šaláty a prílohy

Šalátové burrito

35 min 35 min 25 min 25 min Jednoduché Jednoduché 8 kusov 8 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

112 kcal 11 g bielkovín 3 g tukov 12 g sacharidov

Suroviny

Celozrnná ryža, Morčacie mäso, Olivový olej, Rasca, Cesnak, Paradajky, Voda, Hlávkový šalát, Cibuľa, Červená paprika, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Najprv uvarte ryžu podľa návodu na obale. Uvarenú ryžu preceďte a schlaďte pod studenou vodou.

Morčacie mäso očistite, umyte a nakrájajte na malé kocky. Na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, vložte do panvice morčacie mäso a restujte 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.

K orestovanému mäsu pridajte rímsku rascu, roztlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a 100 ml vody a varte ešte 4 – 5 minút.

Medzitým si umyte a osušte hlávkový šalát a rozoberte ho na jednotlivé listy. Cibuľu nakrájajte najemno a papriku na malé kocky.

Len čo bude mäso prevarené, odstavte ho a začnite pripravovať na servírovanie: List hlávkového šalátu položte na pracovnú plochu, dajte na ňu lyžicu uvarenej ryže a na tú vrstvu mäsovej zmesi. Nakoniec všetko posypte cibuľou a paprikou. List šalátu zabaľte do rolky a podávajte.

TIP

Môžete servírovať s kyslou smotanou, čerstvým koriandrom alebo najemno nasekaným čili. Ak sú listy hlávkového šalátu príliš malé, preložte viac listov cez seba. Jednotlivé komponenty môžete podávať aj osobitne v miskách a každý si môže poskladať burrito podľa vlastnej chuti.