Najprv uvarte ryžu podľa návodu na obale. Uvarenú ryžu preceďte a schlaďte pod studenou vodou.
Morčacie mäso očistite, umyte a nakrájajte na malé kocky. Na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Keď bude olej dostatočne rozohriaty, vložte do panvice morčacie mäso a restujte 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.
K orestovanému mäsu pridajte rímsku rascu, roztlačený cesnak, paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie a 100 ml vody a varte ešte 4 – 5 minút.
Medzitým si umyte a osušte hlávkový šalát a rozoberte ho na jednotlivé listy. Cibuľu nakrájajte najemno a papriku na malé kocky.
Len čo bude mäso prevarené, odstavte ho a začnite pripravovať na servírovanie: List hlávkového šalátu položte na pracovnú plochu, dajte na ňu lyžicu uvarenej ryže a na tú vrstvu mäsovej zmesi. Nakoniec všetko posypte cibuľou a paprikou. List šalátu zabaľte do rolky a podávajte.