Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ražné placky

Ražné placky

220 min 20 min Stredná 12 kusov

Hľadáte niečo na občerstvenie k šalátu alebo polievke, alebo si len chcete oddýchnuť od klasického pečiva a vyskúšať niečo nové? Potom stavte na tieto ražné palacinky, ktoré si zamilujete po prvom súste.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

216 kcal 6g bielkovín 6g tukov 36g sacharidov

Suroviny

zitna-muky, mlieko, susene-drozdie, voda, olivovy-olej, sol, tymian

Postup prípravy

V mise premiešajte 300 g chlebovej ražnej múky, 300 ml mlieka a droždia. Misu zakryte utierkou a odložte nabok na 20 minút. Potom do misy pridajte zvyšnú múku, 150 ml vody a rukami premieste cesto.

Primiešajte olivový olej, lyžičku mletej soli, tymian a premiešajte. Cesto nechajte v mise, misu prikryte utierkou a dajte kysnúť na teplé miesto na 2 − 2,5 hodiny.

Rúru predhrejte na 200 °C. Vezmite nakysnuté cesto, vyklopte ho na pomúčenú dosku a rozdeľte na 6 veľkých alebo 12 menších častí. Z každej časti potom urobte placku, ktorú položte na plech vyložený papierom na pečenie.

Do rúry dajte pred pečením misku s vodou. Placky pečte 15 − 20 minút na 190 − 200 °C. Hotové placky posypte hrubozrnnou soľou.

TIP

Do placiek pridajte svoje obľúbené korenie − u nás vyhráva rozmarín.