Polievka z hlivy ustricovej
Pridať k obľúbeným

Polievka z hlivy ustricovej

45 min 35 min Jednoduché 4 porcie

Keď vám hubárske šťastie nepraje a sušené huby už nemáte, vyskúšajte náš recept na skvelú hubovú polievku z hlivy ustricovej. Je jednoduchý, vegetariánsky a vďaka hlive aj nízkokalorický a plný vitamínov.

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

133 kcal 4g bielkovín 8g tukov 11g sacharidov

Suroviny

hliva-ustricova, cibula-salotka, prepustene-maslo-ghee, paprika-korenie, rasca, zeleninovy-vyvar, majoranka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Hlivu očistite a nakrájajte. Šalotky nasekajte najemno.

V hrnci rozohrejte 2 lyžice ghí (alebo klasického rozpusteného masla), pridajte nasekanú šalotku a smažte ju na miernom plameni, kým nezmäkne a nezosklovatie (potrvá to zhruba 3 minúty).

Do hrnca pridajte nakrájanú hlivu a zmes restujte 5 minút na miernom plameni.

Do zmesi v hrnci pridajte mletú papriku a rascu, všetko zalejte zeleninovým vývarom, hrniec prikryte pokrievkou a nechajte variť 25 minút na miernom plameni.

Uvarenú polievku dochuťte soľou, čiernym korením a sušeným majoránom, na záver ju ozdobte vetvičkou čerstvého majoránu a podávajte.