Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Paradajková omáčka  – recept

Obedy a večere

Paradajková omáčka – recept

136 min 136 min 131 min 131 min Stredná Stredná 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

525 kcal 39 g bielkovín 17 g tukov 52 g sacharidov

Suroviny

Olivový olej, Mrkva, Zeler, Petržlenová vňať, Hovädzie, Cibuľa, Paradajky, Bobkový list, Nové korenie, Škorica, Trstinový cukor, Voda, Celozrnné cestoviny, Maslo, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen a všetko opekajte 4 – 5 minút.

Potom do hrnca pridajte hovädzie mäso a opekajte ho 1 – 2 minúty z každej strany.

Následne pridajte nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak, bobkové listy, nové korenie, škoricu, trstinový cukor, soľ a korenie, zvýšte ohrev na maximum a všetko opekajte 1 – 2 minúty.

Potom do hrnca pridajte paradajky z plechovky a 950 ml vody, stlmte na mierny stupeň, hrniec prikryte pokrievkou a varte 1 – 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Dostatočne uvarené mäso spoznáte tak, že keď doň pichnete nožom, čepeľ z neho ľahko vykĺzne.

Medzitým uvarte cestoviny: v inom hrnci priveďte k varu 2 l vody, osoľte, pridajte cestoviny a uvarte ich na strednom stupni ohrevu podľa návodu na obale (väčšinou to trvá 5 – 8 minút).

Keď mäso zmäkne, vyberte ho z hrnca a rozkrájajte na 4 kusy.

Potom z hrnca vyberte škoricu, nové korenie a bobkové listy a celý obsah hrnca rozmixujte ponorným mixérom dohladka.

Do vzniknutej zmesi pridajte maslo a podľa chuti soľ a korenie a ešte raz premixujte.

Pripravte si 4 taniere a uvarené cestoviny na ne rozdeľte.

Potom na každý tanier pridajte paradajkovú omáčku a 1 plátok vareného mäsa a podávajte.