Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Mrkvový chlieb

Mrkvový chlieb

70 min 70 min 50 min 50 min Jednoduché Jednoduché 12 porcie 12 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

277 kcal 7 g bielkovín 20 g tukov 17 g sacharidov

Suroviny

Slnečnicový olej, Vajce, Javorový sirup, Mlieko, Špaldová múka, Vlašské orechy, Škorica, Kypriaci prášok, Mrkva, Kokosové mlieko, Kokosový cukor

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Vo väčšej mise vyšľahajte slnečnicový olej, vajcia, mlieko a javorový sirup. Do druhej misy preosejte špaldovú múku a zmiešajte ju s nastrúhanými orechmi, škoricou a práškom do pečiva. Obsahy oboch mís spojte a vytvorte polotekuté cesto.

Do cesta primiešajte nastrúhanú mrkvu. Vznikne tuhšia hmota, ktorú pomocou stierky premiestnite do ľubovoľnej formy na pečenie (my sme použili formu na chlieb s rozmermi 25 cm × 10 cm).

Formu s cestom vložte do rúry a pečte 45 – 50 minút pri teplote 170 – 180 °C. Než sa chlebík upečie, pripravte si polevu: do rajnice nalejte kokosové mlieko, pridajte kokosový cukor a krátko povarte na miernom stupni ohrevu – stačí dovtedy, kým sa cukor rozpustí (potrvá to asi 3 minúty). Hotovú polevu nechajte úplne vychladnúť.

Upečený chlebík skontrolujte špajľou: ak sa už na špajdľu nelepia omrvinky, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke. Keď úplne vychladne, natrite ho pripravenou polevou (najlepšie tesne pred podávaním).

TIP