Najprv si pripravte prívarokomáčku. V hrnci zmiešajte tekvicové pyré spolu s krájanými paradajkami, kokosovým mliekom, rascou, čili vločkami, štipkou soli a štipkou korenia. Všetko 7 minút povarte na miernom stupni ohrevu.
Potom hrniec odstavte, jeho obsah tyčovým mixérom rozmixujte dohladka, hrniec zakryte pokrievkou a nechajte zatiaľ bokom.
Pripravte si mäsové guľky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, vložte ju do väčšej misy a pridajte k nej morčacie mäso, vločky, rozmarín, štipku soli a štipku korenia. Rukami vypracujte cesto a z neho vytvarujte guľky.
V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a na miernom stupni ohrevu v ňom guľky opečte zo všetkých strán, potrvá to asi 20 minút. Ešte pred podávaním vyskúšajte, či sú guľky dostatočne prepečené: jednu rozkrojte a presvedčte sa, že nie je uprostred ružovkastá.
Hotové guľky potom podávajte s pripravenou tekvicovým tekvicovou omáčkou prívarkom a ľubovoľnou prílohou – nám k omáčke najviac chutí celozrnná ryža alebo celozrnné cestoviny.
*Na tekvicové pyré upečte alebo uvarte domäkka 1 očistenú tekvicu hokkaido (alebo ošúpanú maslovú tekvicu) a rozmixujte ju na hladké pyré.