Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Mäsové guľky s tekvicovou omáčkou

Mäsové guľky s tekvicovou omáčkou

45 min 45 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 6 porcie 6 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

919 kcal 27 g bielkovín 22 g tukov 16 g sacharidov

Suroviny

Paradajky, Tekvicové pyré, Kokosové mlieko, Rasca, Chilli, Soľ, Čierne korenie, Morčacie mäso, Ovsené vločky, Cibuľa, Rozmarín, Olivový olej

Postup prípravy

Najprv si pripravte prívarokomáčku. V hrnci zmiešajte tekvicové pyré spolu s krájanými paradajkami, kokosovým mliekom, rascou, čili vločkami, štipkou soli a štipkou korenia. Všetko 7 minút povarte na miernom stupni ohrevu.

Potom hrniec odstavte, jeho obsah tyčovým mixérom rozmixujte dohladka, hrniec zakryte pokrievkou a nechajte zatiaľ bokom.

Pripravte si mäsové guľky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, vložte ju do väčšej misy a pridajte k nej morčacie mäso, vločky, rozmarín, štipku soli a štipku korenia. Rukami vypracujte cesto a z neho vytvarujte guľky.

V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a na miernom stupni ohrevu v ňom guľky opečte zo všetkých strán, potrvá to asi 20 minút. Ešte pred podávaním vyskúšajte, či sú guľky dostatočne prepečené: jednu rozkrojte a presvedčte sa, že nie je uprostred ružovkastá.

Hotové guľky potom podávajte s pripravenou tekvicovým tekvicovou omáčkou prívarkom a ľubovoľnou prílohou – nám k omáčke najviac chutí celozrnná ryža alebo celozrnné cestoviny.

*Na tekvicové pyré upečte alebo uvarte domäkka 1 očistenú tekvicu hokkaido (alebo ošúpanú maslovú tekvicu) a rozmixujte ju na hladké pyré.

TIP

Mäsové guľky sme podávali s rukolovým pestom.