Kurací paprikáš so pšenom
Pridať k obľúbeným

Kurací paprikáš so pšenom

50 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

359 kcal 25g bielkovín 17g tukov 37g sacharidov

Suroviny

slnecnicovy-olej, cibula, kuracie-maso, paradajky, paprika-korenie, kokosove-mlieko, pseno, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Pšeno varte v osolenej vriacej vode do zmäknutia – zhruba 10 minút. Cibuľu nakrájajte nadrobno.

Kuracie stehná osoľte, okoreňte a restujte ich na 2 lyžiciach slnečnicového oleja dozlatista (4 minúty z každej strany).

Po orestovaní stehná vyberte, dajte bokom a v rovnakej panvici orestujte dozlatista nakrájanú cibuľu, posypte ju sladkou paprikou, pridajte lúpané paradajky a kokosové mlieko a znovu do nej vložte orestované stehná.

Všetko varte do zhustnutia zhruba 20 minút na strednom stupni ohrevu. Potom stehná zo zmesi vyberte, roztrhajte vidličkou na menšie kúsky a chudé mäso s kožou vráťte späť do hrnca. Kosti si môžete nechať napríklad na prípravu vývaru.

TIP

Kokosové mlieko môžete nahradiť plnotučným mliekom. Do omáčky ho však zamiešajte až vtedy, keď ju odstavíte, aby sa mlieko nezrazilo.

TIP testerov: Namiesto kokosového mlieka použite mandľovú smotanu, ktorej chuť najviac pripomína tú bežnú z kravského mlieka – paprikáš potom chutí skoro ako tradičný.