Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Dip z pečeného baklažánu

Nátierky

Dip z pečeného baklažánu

40 min 40 min 35 min 35 min Jednoduché Jednoduché 2 porcie 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

223 kcal 7 g bielkovín 14 g tukov 17 g sacharidov

Suroviny

Baklažán, Olivový olej, Tahini, Citrón, Cesnak, Čierne korenie, Soľ, Granátové jablko, Koriander

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C.

Baklažány umyte a šupky poprepichujte vidličkou po celej ich ploche.

Takto ich dajte piecť do rúry na 25 – 35 minút, kým sa ich povrch mierne nescvrkne.

Vyberte z rúry, nechajte chvíľku vychladnúť a každý baklažán pozdĺžne rozpoľte.

Z baklažánu vydlabte upečenú dužinu. Preložte do mixéra a rozmixujte spolu s lyžicou olivového oleja, sezamovou pastou, citrónovou šťavou a strúčikom cesnaku.

Dohladka rozmixujte a dochuťte soľou a korením.

Pred servírovaním môžete ozdobiť semienkami granátového jablka a čerstvým koriandrom.

Dip podávajte napríklad ku grilovanému mäsu či chlebovým plackám.