Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bulgurové rizoto

Bulgurové rizoto

45 min 25 min Jednoduché 3 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

345 kcal 14g bielkovín 9g tukov 52g sacharidov

Suroviny

zeleninovy-vyvar, bulgur, hriby, voda, prepustene-maslo-ghee, hrasok, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zeleninový vývar nalejte do hrnca a priveďte do varu. Potom stlmte na stredný stupeň ohrevu, vsypte do hrnca bulgur, hrniec zakryte pokrievkou a bulgur varte domäkka (20 – 25 minút).

Kým sa uvarí bulgur, pripravte si huby: najprv ich namočte do 100 ml vody a nechajte aspoň 10 minút odstáť. Potom huby sceďte, v panvici si rozpustite 1 lyžicu topeného masla (Ghí), pridajte scedené huby a 5 – 6 minút ich restujte na strednom stupni ohrevu.

Opečené huby primiešajte do uvareného bulguru. Mrazený hrášok prepláchnite horúcou vodou a primiešajte ho do bulgurovej zmesi (ak používate predvarenú fazuľu fava, pridajte ju do zmesi bez preplachovania). Hotové rizoto dochuťte soľou a korením, rozdeľte na 3 porcie a podávajte.

TIP

Ak máte doma čerstvé huby, použite ich namiesto sušených – čerstvé huby stačí očistiť, nakrájať na plátky a 3 minúty opiecť na topenom masle (Ghí).