Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Brokolicová polievka so zelerom

Brokolicová polievka so zelerom

35 min 23 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

152 kcal 6g bielkovín 7g tukov 18g sacharidov

Suroviny

brokolica, prepustene-maslo-ghee, olivovy-olej, cibula-salotka, cesnak, zeler, rozmarin, zeleninovy-vyvar, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme prepustené maslo spoločne s olivovým olejom a smažíme na ňom najemno nakrájanú šalotku po dobu cca 5 minút. Pridáme rozotreté strúčiky cesnaku, na kocky nakrájaný zeler a zasypeme rozmarínom.

O chvíľku pridáme očistené ružičky brokolice spoločne s vývarom a polievku privedieme do varu. Varíme po dobu 10 − 15 minút do zmäknutia brokolice.

Polievku odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemný krém. Dochutíme soľou a čiernym korením a podávame.

* Prepustené maslo je maslo, ktoré prešlo varom a je zbavené vody a bielkoviny. Chutí ako bežné maslo s mierne orieškovou príchuťou. Hlavná výhoda prepusteného masla je jeho dlhšia trvanlivosť a odolnosť voči vyšším teplotám.

TIP

Použité množstvo vývaru je na veľmi hustú polievku, ak ste zvyknutí na redšiu, pridajte vývar alebo obyčajnú vodu.