Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance

28 min 23 min Jednoduché 15 kusov

Ani bezlepková diéta vám nezabráni dopriať si obľúbené lievance. Aby boli lievance bezlepkové, stačí, keď obilnú múku vymeníte za kokosovú. Ak použijete ryžové mlieko, vaše lievance budú aj bezlaktózové. Polejte ich rozpusteným medom, posypte škoricou, pridajte k nim ovocie.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

72 kcal 3g bielkovín 5g tukov 3g sacharidov

Suroviny

kokosovy-olej, ryzove-mlieko, vajce, stevia, kokosova-muka, prasok-do-peciva

Postup prípravy

Panvicu na lievance si predhrejte na miernom stupni ohrevu a vytrite ju kokosovým olejom.

V miske vyšľahajte ryžové mlieko spolu s vajcami a ľubovoľným množstvom stévie.

Do misky pridajte kokosovú múku a prášok do pečiva a premiešajte.

Cesto v primeranej vrstve rozotrite do priehlbín vyhriatej panvice na lievance (najlepšie silikónovou stierkou). Lievance pečte na kokosovom oleji na strednom stupni 2 – 3 minúty z každej strany.

TIP

Hotové lievance podávajte s ovocím, orechovým krémom alebo obalené v škorici.