Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Batatové čipsy s avokádovým dipom

Zdravé maškrtenie

Batatové čipsy s avokádovým dipom

45 min 45 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

255 kcal 5 g bielkovín 14 g tukov 29 g sacharidov

Suroviny

Batát, Cesnak, Slnečnicový olej, Údená paprika, Soľ, Čierne korenie, Avokádo, Biely jogurt, Šťava z citróna

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

Bataty očistite a nakrájajte na 2 − 3 mm plátky. Plátky dajte do misky, zalejte olejom, pridajte soľ, čierne korenie, prelisované 2 strúčiky cesnaku a lyžičku mletej údenej papriky.

Plátky batatov naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a plech dajte do rúry. Čipsy pečte dochrumkava približne 30 minút na 170 − 180 °C.

Než sa čipsy upečú, pripravte dip. V mixéri rozmixujte avokádo, jogurt, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Hotový dip preložte z mixéra do misky a odložte zatiaľ do chladničky.

Upečené bataty podávajte spoločne s dipom.