Batatové čipsy s avokádovým dipom
Pridať k obľúbeným

Batatové čipsy s avokádovým dipom

45 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

255 kcal 5g bielkovín 14g tukov 29g sacharidov

Suroviny

batat, cesnak, slnecnicovy-olej, udena-paprika, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

Bataty očistite a nakrájajte na 2 − 3 mm plátky. Plátky dajte do misky, zalejte olejom, pridajte soľ, čierne korenie, prelisované 2 strúčiky cesnaku a lyžičku mletej údenej papriky.

Plátky batatov naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a plech dajte do rúry. Čipsy pečte dochrumkava približne 30 minút na 170 − 180 °C.

Než sa čipsy upečú, pripravte dip. V mixéri rozmixujte avokádo, jogurt, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Hotový dip preložte z mixéra do misky a odložte zatiaľ do chladničky.

Upečené bataty podávajte spoločne s dipom.