Batatová tortilla so špenátom
Pridať k obľúbeným

Batatová tortilla so špenátom

35 min 25 min Stredná 8 porcie

Aj vy milujete recepty z batát? Možností, ako bataty využiť, je veľa. V dnešnom recepte ich použijeme na výrobu výborných tortíll. Už sa vám zbiehajú slinky?

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

174 kcal 8g bielkovín 9g tukov 16g sacharidov

Suroviny

batat, olivovy-olej, cibula, cesnak, vajce, spenat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu ošúpte, rozkrojte napoly a nakrájajte na prúžky, ktoré prstami rozoberte na jednotlivé dieliky. Bataty očistite a nakrájajte na tenké plátky (hrubé asi 4 – 5 mm).

V hlbšej panvici (Ø 25 cm) rozohrejte 3 lyžice olivového oleja, pridajte cibuľu a restujte ju na strednom stupni 5 minút dosklovita. Pridajte nakrájané bataty a štipku soli, obsah panvice zalejte 250 ml vody a varte bez pokrievky 10 – 12 minút. Bataty počas varenia miešajte, aby zmäkli aj tie, ktoré sú navrchu. Na konci varenia by voda mala byť odparená a bataty mäkké, ale mali by byť trocha tvrdšie než bývajú varené zemiaky.

Kým sa bataty varia, listy špenátu opláchnite a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Do väčšej misky rozbite všetkých 7 vajec a vyšľahajte ich s roztlačeným cesnakom, štipkou soli a štipkou korenia. Keď bataty v panvici dostatočne zmäknú, pridajte k nim nakrájaný špenát, premiešajte a zalejte vaječnou zmesou. Panvicu prikryte pokrievkou, stlmte zdroj tepla a pečte na veľmi miernom stupni 10 minút, kým vajcia úplne stuhnú.

Tortillu opatrne vyberte z panvice, rozkrojte na 8 dielov a ešte teplú podávajte.