Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Batatová polievka s karí

Batatová polievka s karí

45 min 45 min 20 min 20 min Jednoduché Jednoduché 6 porcie 6 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

195 kcal 5 g bielkovín 5 g tukov 33 g sacharidov

Suroviny

Olivový olej, Cibuľa, Cesnak, Kari, Rímsky kmín, Batát, Zeleninový vývar, Kokosové mlieko, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájajte najemno a cesnak na plátky. Bataty ošúpte a ostrým nožom nakrájajte na malé kocky. V hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte cibuľu a 3 – 4 minúty ju restujte.

Potom pridajte plátky cesnaku, rímsku rascu a karí a všetko restujte ešte 2 minúty.

Následne do hrnca pridajte bataty a restujte 5 minút. Potom vyberte z hrnca niekoľko orestovaných batát a odložte si ich na ozdobu. Zvyšnú zmes v hrnci zalejte 500 ml zeleninového vývaru, hrniec zakryte pokrievkou a všetko varte 15 – 20 minút, kým bataty nezmäknú.

Potom hrniec odstavte a polievku nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej pridajte kokosové mlieko a rozmixujte ju tyčovým alebo stolným mixérom dohladka.

Polievku dochuťte soľou a korením a podávajte s orestovanými batatami a čerstvou petržlenovou vňaťou.