Cibuľu nakrájajte najemno a cesnak na plátky. Bataty ošúpte a ostrým nožom nakrájajte na malé kocky. V hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte cibuľu a 3 – 4 minúty ju restujte.
Potom pridajte plátky cesnaku, rímsku rascu a karí a všetko restujte ešte 2 minúty.
Následne do hrnca pridajte bataty a restujte 5 minút. Potom vyberte z hrnca niekoľko orestovaných batát a odložte si ich na ozdobu. Zvyšnú zmes v hrnci zalejte 500 ml zeleninového vývaru, hrniec zakryte pokrievkou a všetko varte 15 – 20 minút, kým bataty nezmäknú.
Potom hrniec odstavte a polievku nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej pridajte kokosové mlieko a rozmixujte ju tyčovým alebo stolným mixérom dohladka.
Polievku dochuťte soľou a korením a podávajte s orestovanými batatami a čerstvou petržlenovou vňaťou.