Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Banánový koláč s tvarohom a arašidovým maslom

Zdravé maškrtenie

Banánový koláč s tvarohom a arašidovým maslom

55 min 55 min 20 min 20 min Stredná Stredná 12 porcie 12 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

255 kcal 8 g bielkovín 13 g tukov 28 g sacharidov

Suroviny

Ovsené vločky, Soľ, Kokosový olej, Med, Voda, Arašidové máslo, Banán, Tvaroh

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 – 200 °C.

V miske zmiešajte vločky, soľ, kokosový olej, med a vodu. Cesto prepracujte rukami a pripravte si tortovú formu s priemerom 20 – 25 cm.

Formu vytrite kokosovým olejom a pripravené cesto do nej nasypte. Rukami cesto rovnomerne utlačte na dne formy. Ak máte formu s menším priemerom, potom aj čiastočne roztiahnite až na jej okraje.

Vložte do vyhriatej rúry a pečte 15 – 20 minút pri teplote 190 – 200 °C . Korpus nechajte vychladnúť.

Arašidové maslo chvíľku rozohrejte nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke.

Keď sa maslo trocha rozpustí, pomocou lyžičky ním potrite vychladnutý korpus. Lyžičkou maslo pomaly rozotierajte a snažte sa, aby bolo po celom povrchu. Vrstva nemusí byť úplne perfektná, s maslom sa pracuje pomerne ťažko.

Banány nakrájajte na kolieska a ukladajte od stredu koláče na arašidové maslo.

Nakoniec na banány navrstvite tvaroh zmiešaný s medom a koláč dajte vychladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky.

TIP

Pred podávaním koláč posypte postrúhanou horkou čokoládou.