Banana bread
Pridať k obľúbeným

Banana bread

57 min 42 min Jednoduché 20 porcie

Medzi pekármi je v poslednom čase trendovkou banana bread. Už ste ho ochutnali?

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

135 kcal 3g bielkovín 4g tukov 20g sacharidov

Suroviny

banan, kokosovy-olej, med, vajce, spaldova-muka, skorica, mlieko, prasok-do-peciva, sol

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 175 °C.

Banány roztlačíme vo väčšej mise vidličkou, pridáme k nim roztopený kokosový olej, med (najlepšie tekutý) a vajcia. Všetky ingrediencie spoločne vyšľaháme.

Do misy pridáme všetky zvyšné ingrediencie − špaldovú múku, škoricu, mlieko, prášok do pečiva a soľ. Všetko starostlivo premiešame a cesto premiestnime do formy typu srnčí chrbát, ktorú najskôr vyložíme papierom na pečenie.

Zvyšný banán pozdĺžne rozrežeme, položíme navrch a formu dáme do rúry a chlieb pečieme pri 165 − 175 °C 40 − 45 minút.

TIP

Cesto vyskúšajte pri pečení špajľou – ak je špajľa po vytiahnutí z cesta vlhká, musíte ho v rúre ešte chvíľku nechať.