Baklažánové rolky s kuskusom
Pridať k obľúbeným

Baklažánové rolky s kuskusom

70 min 55 min Jednoduché 20 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

52 kcal 3g bielkovín 3g tukov 6g sacharidov

Suroviny

baklazan, celozrnny-kuskus, susene-paradajky, bazalka, stava-z-citrona, feta-syr, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Baklažán nakrájajte na čo najtenšie plátky (zhruba 3 mm hrubé) – nám uvedené množstvo baklažánu vystačilo na 20 plátkov.

Rozohrejte si grilovaciu panvicu, obyčajnú panvicu alebo gril a plátky opečte na miernom stupni ohrevu, tak aby boli mäkké (potrvá to 1 – 1,5 minúty z každej strany); panvicu stále kontrolujte, pretože plátky sú tenké a mohli by sa ľahko pripáliť.

Potom si pripravte plnku. Kuskus zalejte 300 ml vriacej vody a nechajte všetku vodu vsiaknuť (potrvá to 5 – 10 minút).

Medzitým si nakrájajte na kocky syr feta, nahrubo sušené paradajky a čerstvú bazalku. Tieto suroviny spolu s uvareným kuskusom vložte do misky, pridajte citrónovú šťavu a sušenú bazalku, premiešajte a hotovú náplň dochuťte soľou a korením.

Pripravte si opečené baklažánové plátky, doprostred každého plátka dajte kuskusovú plnku a plátok zrolujte. Ak budete rolky klásť rovno na spoj oboch koncov plátka, nemali by sa rozmotávať – ak sa vám však niektorá rolka rozmotá, spojte ju špáradlom.