Baklažán nakrájajte na čo najtenšie plátky (zhruba 3 mm hrubé) – nám uvedené množstvo baklažánu vystačilo na 20 plátkov.
Rozohrejte si grilovaciu panvicu, obyčajnú panvicu alebo gril a plátky opečte na miernom stupni ohrevu, tak aby boli mäkké (potrvá to 1 – 1,5 minúty z každej strany); panvicu stále kontrolujte, pretože plátky sú tenké a mohli by sa ľahko pripáliť.
Potom si pripravte plnku. Kuskus zalejte 300 ml vriacej vody a nechajte všetku vodu vsiaknuť (potrvá to 5 – 10 minút).
Medzitým si nakrájajte na kocky syr feta, nahrubo sušené paradajky a čerstvú bazalku. Tieto suroviny spolu s uvareným kuskusom vložte do misky, pridajte citrónovú šťavu a sušenú bazalku, premiešajte a hotovú náplň dochuťte soľou a korením.
Pripravte si opečené baklažánové plátky, doprostred každého plátka dajte kuskusovú plnku a plátok zrolujte. Ak budete rolky klásť rovno na spoj oboch koncov plátka, nemali by sa rozmotávať – ak sa vám však niektorá rolka rozmotá, spojte ju špáradlom.