Baklažánová nátierka
Pridať k obľúbeným

Baklažánová nátierka

65 min 50 min Stredná 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

110 kcal 5g bielkovín 7g tukov 7g sacharidov

Suroviny

baklazan, cesnak, ricotta, stava-z-citrona, bazalka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Baklažán popicháme vidličkou a zabalíme do alobalu spoločne so strúčikmi cesnaku.

Pečieme v predhriatej rúre 45 – 50 minút pri teplote 170 –180 °C. Baklažán necháme chvíľku vychladnúť a zabalíme do potravinovej fólie.

Následne baklažán ošúpeme a dužinu dáme do mixéra spoločne s pečenými strúčikmi cesnaku.

Mixujeme dohladka.

Pridáme ricottu, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a čiernym korením.

Nakoniec primiešame čerstvú bazalku.

TIP

Nátierku podávajte napríklad s celozrnnými krekrami