Rúru vyhrejte na 190 °C. Baklažány očistite, položte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a pečte 25 – 30 minút v rúre vyhriatej na 180 – 190 °C.
Hneď po upečení baklažány zabaľte do mikroténového vrecúška alebo potravinovej fólie, aby sa zaparila šupka a dali sa ľahšie ošúpať. Baklažány nechajte vo fólii asi 20 minút, potom ich vyberte a ošúpte.
Dužinu z baklažánov spolu s tahini, citrónovou šťavou, cesnakom a štipkou soli dohladka rozmixujte. Výslednú zmes nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním ju dajte aspoň na 10 minút vychladiť do chladničky.
*Baba ghanoush je tradičné jedlo východného Stredomoria. Podáva sa ako nátierka alebo samostatne ako predjedlo.