Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Avokádový toast

Avokádový toast

13 min 13 min 8 min 8 min Jednoduché Jednoduché 2 porcie 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

329 kcal 11 g bielkovín 31 g tukov 12 g sacharidov

Suroviny

Avokádo, Mäta, Reďkovky, Stopkový zeler, Jarná cibuľka, Celozrnný chlieb, Vajce, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Z avokáda odstráňte šupku a kôstku a nakrájajte ho na kocky. Reďkovku nakrájajte na plátky, stopkový zeler na kocky.

Mätu nakrájajte nahrubo a cibuľu najemno. Všetky pripravené suroviny zmiešajte v miske. Zmes dochuťte soľou a korením a dajte do chladničky.

Pripravte si 2 plátky celozrnného chleba, opečte ich na panvici alebo dajte na chvíľu do sendvičovača.

Nakoniec si pripravte stratené vajcia – stačí rozklepnúť obe vajcia na rozohriatu panvicu a zakryť pokrievkou (najlepšie priehľadnou) na zhruba 5 minút. Vajcia pražte, kým nebude bielok úplne prepečený. Žĺtok prepečte podľa chuti – po 5 minútach pod pokrievkou bude tekutý, úplne prepečený a vhodný aj pre deti by mal byť zhruba po ďalších 3 minútach.

TIP

Avokádový toast sme pred servírovaním posypali hrsťou čerstvej žeruchy.