Avokádový toast
Pridať k obľúbeným

Avokádový toast

13 min 8 min Jednoduché 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

329 kcal 11g bielkovín 31g tukov 12g sacharidov

Suroviny

avokado, mata, redkovky, stopkovy-zeler, jarna-cibulka, celozrnny-chlieb, vajce, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Z avokáda odstráňte šupku a kôstku a nakrájajte ho na kocky. Reďkovku nakrájajte na plátky, stopkový zeler na kocky.

Mätu nakrájajte nahrubo a cibuľu najemno. Všetky pripravené suroviny zmiešajte v miske. Zmes dochuťte soľou a korením a dajte do chladničky.

Pripravte si 2 plátky celozrnného chleba, opečte ich na panvici alebo dajte na chvíľu do sendvičovača.

Nakoniec si pripravte stratené vajcia – stačí rozklepnúť obe vajcia na rozohriatu panvicu a zakryť pokrievkou (najlepšie priehľadnou) na zhruba 5 minút. Vajcia pražte, kým nebude bielok úplne prepečený. Žĺtok prepečte podľa chuti – po 5 minútach pod pokrievkou bude tekutý, úplne prepečený a vhodný aj pre deti by mal byť zhruba po ďalších 3 minútach.

TIP

Avokádový toast sme pred servírovaním posypali hrsťou čerstvej žeruchy.