Avokádová omáčka s cestovinami
Pridať k obľúbeným

Avokádová omáčka s cestovinami

15 min 10 min Jednoduché 4 porcie

V súčasnosti veľmi skloňované avokádo nesklame ani v omáčke s cestovinami. Okrem toho, že fantasticky chutí, doslova žiari krásnou zelenou.

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

657 kcal 12g bielkovín 46g tukov 49g sacharidov

Suroviny

celozrnne-cestoviny, avokado, olivovy-olej, cesnak, stava-z-citrona, bazalka, vlasske-orechy, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

Kým sa špagety uvaria, pripravíme si omáčku.

Avokáda zbavíme šupky, očistíme, vyberieme z neho kôstku a zmixujeme spoločne s olivovým olejom, cesnakom a citrónovou šťavou.

Omáčku zmiešame so scedenými špagetami. Dochutíme soľou a čiernym korením a podávame s bazalkou a vlašskými orechmi.

TIP

Namiesto vlašských orechov vyskúšajte nasucho opražené píniové oriešky alebo pokrájané paradajky