Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Arašidové kuracie rezne so zemiakovou kašou

Arašidové kuracie rezne so zemiakovou kašou

55 min 55 min 35 min 35 min Jednoduché Jednoduché 2 porcie 2 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

664 kcal 58 g bielkovín 27 g tukov 48 g sacharidov

Suroviny

Zemiak, Mlieko, Soľ, Arašidové máslo, Cesnak, Rasca, Paprika (korenie), Vajce, Kuracie mäso

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

V miske zmiešajte arašidové maslo, pretlačený cesnak, mletú rascu, mletú papriku, vajcia a soľ.

Obidva kuracie rezne pozdĺžne rozrežte napoly, vzniknuté tenké plátky obaľte v arašidovej zmesi a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložte do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečte 25 – 35 minút.

Medzitým si pripravte zemiakovú kašu. V hrnci priveďte do varu vodu; medzitým si ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Keď voda v hrnci začne vrieť, osoľte ju, vložte do nej nakrájané zemiaky a varte ich na miernom stupni domäkka (potrvá to 12 – 15 minút).

Kým sa zemiaky dovaria, v menšom hrnci ohrejte 150 ml mlieka. Uvarené zemiaky sceďte a za postupného prilievania teplého mlieka ich roztlačte alebo vyšľahajte elektrickým šľahačom na jemnú konzistenciu.

Hotovú kašu podľa chuti dosoľte a podávajte k upečeným rezňom.

TIP

Podávajte s ľubovoľným šalátom.