Ananásový koláč
Pridať k obľúbeným

Ananásový koláč

45 min 25 min Jednoduché 12 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

156 kcal 4g bielkovín 7g tukov 19g sacharidov

Suroviny

pohankova-muka, prasok-do-peciva, kokosovy-olej, med, mlieko, vajce, biely-jogurt, vanilkovy-extrakt, struhany-kokos, ananas, sol

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 175 °C.

Múku preosejeme spoločne s práškom do pečiva do väčšej misy.

Zvlášť vyšľaháme kokosový olej, med, mlieko, vajcia, biely jogurt a vanilkový extrakt.

Obsah oboch mís spojíme, pridáme soľ a kokos a cesto prelejeme do okrúhlej formy na pečenie (Ø 25 cm).

Ananás nakrájame na polovičné kolieska a poukladáme na celý koláč. Vložíme do rúry a pečieme 20 − 25 minút pri 165 − 175 °C.

Hotový koláč necháme vychladnúť na mriežke a podávame.

* Pohánková múka je múka zomletá z pohánkových krúp, je prirodzene bezlepková a používa sa na prípravu palaciniek, koláčov alebo napríklad pohánkových knedlí.

TIP

Koláč môžete podávať s gréckym tučným jogurtom dosladeným stéviou.