Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Ryžové rezance s kuracím mäsom a karí

Obedy a večere

Ryžové rezance s kuracím mäsom a karí

18 min 18 min 13 min 13 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

359 kcal 28 g bielkovín 5 g tukov 47 g sacharidov

Suroviny

Ryžové rezance, Olivový olej, Kuracie mäso, Cibuľa, Cesnak, Paprika, Mrkva, Kari, Voda, Sójová omáčka, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Najprv v hrnci uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale. Uvarené rezance sceďte a schlaďte v studenej vode.

V panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu 1 lyžicu olivového oleja. Keď bude olej rozohriaty, vložte do panvice nakrájané kuracie mäso a sprudka ho restujte na vysokom stupni ohrevu 1 – 2 minúty.

Po opečení mäsa ohrev stlmte na stredný stupeň a do panvice pridajte cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu. Všetko spoločne restujte na strednom stupni ohrevu 2 – 3 minúty.

Potom zmes osoľte, okoreňte, pridajte karí korenie, 100 ml vody a sójovú omáčku. Stlmte plameň na mierny a všetko povarte 3 – 4 minúty.

Nakoniec do zmesi pridajte ryžové rezance a krátko prehrejte. Keď sú rezance teplé, rozdeľte zmes na 4 taniere a podávajte.

TIP

Tip na servírovanie: Každú porciu podávajte posypanú bielym sezamom, nahrubo natrhaným koriandrom a najemno nasekanou čerstvou čili papričkou.

TIP: Do zmesi môžete pridať ľubovoľnú zeleninu – vyskúšajte napríklad bielu kapustu, hráškové struky alebo zelenú fazuľu.