Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Rebarborový koláč s posýpkou

Zdravé maškrtenie

Rebarborový koláč s posýpkou

55 min 55 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 12 kusov 12 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

304 kcal 8 g bielkovín 19 g tukov 25 g sacharidov

Suroviny

Špaldová múka, Prášok do pečiva, Tvaroh, Med, Slnečnicový olej, Mlieko, Vajce, Rebarbora, Maslo, Mandle, Ovsené vločky

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 175 °C.

V jednej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva. V druhej vyšľahajte tvaroh, med, olej, mlieko a vajcia.

Obsah oboch mís spojte a cesto nalejte do vytretej formy (20 × 30 cm).

Rebarboru očistite, nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte s 2 lyžicami medu a poukladajte do formy na cesto.

Nakoniec si pripravte posýpku. Do misky dajte maslo, mleté aj plátkové mandle, vločky a med. Rukami všetko premiešajte a posýpku rozdrobte na rebarboru.

Koláč pečte 25 – 30 minút v rúre vyhriatej na 175 ° C.