Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Pšenové placky so špenátom a jogurtovo-mätovým dipom

Raňajky a desiaty

Pšenové placky so špenátom a jogurtovo-mätovým dipom

35 min 35 min 25 min 25 min Jednoduché Jednoduché 8 kusov 8 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

Pridať k obľúbeným

197 kcal 7 g bielkovín 6 g tukov 27 g sacharidov

Suroviny

Mäta, Biely jogurt, Vínny ocot, Olivový olej, Soľ, Čierne korenie, Pšeno, Repkový olej, Špenát, Vajce, Ovsená múka, Cesnak, Majoránka

Postup prípravy

Pšeno sparte horúcou vodou a potom ho prepláchnite, odstránite tak prípadnú horkastú chuť.

Sparené a prepláchnuté pšeno dajte do hrnca a zalejte vodou. Voda by mala siahať zhruba 2,5 cm nad pšeno. Osoľte ½ lyžičky soli a na miernom stupni varte 10 – 15 minút, kým nezmäkne.

Medzitým pripravte dip. Mätu nakrájajte najemno a premiešajte s ďalšími surovinami na dip.

Rozohrejte lyžicu oleja a na miernom stupni orestujte špenát, aby zavädol. Potom ho zmiešajte s uvarenými pšenom, vajcom, múkou, pretlačeným cesnakom, majoránom, soľou a korením.

Zo zmesi mokrými rukami vytvorte placky. Na zvyšnom oleji ich na strednom stupni opečte z oboch strán.

Placky podávajte s jogurtovo-mätovým dipom.

TIP

Placky možno upiecť aj v rúre. Plech vyložte papierom na pečenie, placky naň poukladajte a pečte 10 – 15 minút pri teplote 180 °C. V priebehu pečenia ich obráťte, aby sa upiekli rovnomerne.