Pšeno sparte horúcou vodou a potom ho prepláchnite, odstránite tak prípadnú horkastú chuť.
Sparené a prepláchnuté pšeno dajte do hrnca a zalejte vodou. Voda by mala siahať zhruba 2,5 cm nad pšeno. Osoľte ½ lyžičky soli a na miernom stupni varte 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
Medzitým pripravte dip. Mätu nakrájajte najemno a premiešajte s ďalšími surovinami na dip.
Rozohrejte lyžicu oleja a na miernom stupni orestujte špenát, aby zavädol. Potom ho zmiešajte s uvarenými pšenom, vajcom, múkou, pretlačeným cesnakom, majoránom, soľou a korením.
Zo zmesi mokrými rukami vytvorte placky. Na zvyšnom oleji ich na strednom stupni opečte z oboch strán.
Placky podávajte s jogurtovo-mätovým dipom.