Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Zmes s tempehom a ryžou

Zmes s tempehom a ryžou

25 min 20 min Stredná 4 porcie

Taká troška iná čína, na vegetariánsku nôtu. A navyše úplne bezlaktózová. Taká je táto super zmes s tempehom a ryžou. Všetky ingrediencie pridáte postupne do panvice a orestujete. Šup šup a rýchly obed pre celú rodinu je na stole.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

460 kcal 23g bielkovín 10g tukov 69g sacharidov

Suroviny

celozrnna-ryza, udeny-tempeh, repkovy-olej, cibula, cesnak, cervena-paprika, sojova-omacka, med

Postup prípravy

Ryžu uvarte podľa návodu na obale. (Celozrnná ryža sa varí dlhšie cca 20 – 25 minút). Tempeh nakrájate na kocky alebo tenšie plátky. Papriku očistite a nakrájajte na rezance. Cesnak roztlačte a cibuľu nakrájajte najemno.

V panvici na lyžičke repkového oleja opražte cibuľu spolu s cesnakom. Pridajte tempeh s paprikou a popražte 10 minút.

Pridajte sójovú omáčku a med a zalejte 100 ml vody. Vodu nechajte za stáleho miešania vypariť.