Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zmes s batatami

Zmes s batatami

27 min 17 min Jednoduché 2 porcie

Recepty na bataty pribúdajú ako huby po daždi a my nechceme zostať na chvoste. Vymysleli sme pre vás zmes, ktorú si s radosťou dáte na obed alebo na večeru, pretože vás perfektne a na dlho zasýti, navyše hýri všetkými farbami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

452 kcal 16g bielkovín 16g tukov 63g sacharidov

Suroviny

batat, cervena-paprika, paradajky, cibula, olivovy-olej, hovadzie, spenat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Bataty očistite a spolu s paprikou a paradajkou nakrájajte na menšie kocky.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na pozdĺžne kúsky.

Vo väčšej panvici rozohrejte olej a bataty na miernom stupni opekajte približne 12 minút.

Pridajte paradajku, cibuľu a papriku a opekajte 3 minúty.

Pridajte na prúžky nakrájaný pršut a opekajte ešte 2 minúty.

Pridajte špenát, ale už ho nevarte, nechajte ho len zavädnúť a prehriať.

Osoľte, okoreňte a podávajte.