Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Žitné halušky s kapustou a tempehom

Žitné halušky s kapustou a tempehom

35 min 15 min Stredná 6 porcie

Haluštičky, haluštičky, há-lú-šky... No dobre, spievanie nám možno nejde, zato halušky z ražnej múky, to je úplne iná pesnička. Chutia výborne, ale sú ľahšie, stráviteľnejšie a menej kalorické.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

705 kcal 21g bielkovín 16g tukov 108g sacharidov

Suroviny

maka-grochowa, voda, zitna-muky, cibula, udeny-tempeh, repkovy-olej, rasca, biela-kapusta, trstinovy-cukor, sol

Postup prípravy

Vo väčšej miske rozmiešajte metličkou hrašku, soľ a vodu. Prisypávajte ražnú múku a vytvorte hustejšie cesto.

Cesto pretlačte cez haluškové sito do vriacej vody a varte 5 – 7 minút. Sceďte a prepláchnite studenou vodou.

Na oleji dozlatista opražte cibuľu, pridajte nakrájaný tempeh a rascu a ešte krátko spolu popražte. Tretinu zmesi si odložte na ozdobu hotového jedla.

Kyslú kapustu nakrájajte, zalejte 500 ml vody, pridajte cukor a krátko povarte. Pridajte halušky, tempeh a premiešajte.